Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2007

Ο καλύτερος εργοδότης είναι ο μπαμπάς μου...by Lina-Pralina

Αν σε υποτιμήσει ο εν δυνάμει εργοδότης σου τι είναι προτιμότερο; Να αντιδράσεις και να τον βάλεις στη θέση του αψηφώντας το μέλλον της επαγγελματικής σου αποκατάστασης ή να κάνεις το παπί;Όντας στο πέμπτο έτος σπουδών και γνωρίζοντας άπταιστα ισπανικά, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μεταγλώττιση ενός αργεντίνικου σίριαλ που πολλοί από εσάς χαζεύετε το μεσημεράκι για να περάσει η ώρα ανάλαφρα. Η δική μου αντιμετώπιση από τον διευθυντή παραγωγής κάθε άλλο από ανάλαφρη δεν ήταν. Όταν πήγα για τρίτη φορά στο στούντιο του καναλιού με τα επεισόδια που μου είχαν δοθεί δοκιμαστικά για μετάφραση, αποφάσισα να θίξω πλέον το οικονομικό θέμα για να ξέρω κι εγώ που βαδίζω. Είχα μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο με το σκηνοθέτη και μου είχε σχολιάσει από μόνος του ότι οι μεταφράσεις πληρώνονται πολύ καλά. Τα καλά αυτά λεφτά μάλλον αναφέρονταν στην οικονομία της Αργεντινής. 320 ευρώ το μήνα καθαρά. Για 40 ώρες δουλειάς τη βδομάδα και ξεστράβωμα στην τηλεόραση δώρο. Φυσικά παραξενεύτηκα και τόλμησα να σχολιάσω ότι περίμενα τον βασικό μισθό. «Έχεις ξαναδουλέψει στη ζωή σου;» (αχ, τι θεϊκά, με λέει άβγαλτο κακομαθημένο, σκέφτομαι) «Ναι, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», απαντάω. «Να ξαναπάς στο Ταμιευτήριο τότε» (πες κι άλλα, μεγάλε) «Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου;», συνεχίζει. (Ποιός είσαι, ο Θεός; Ήμουν έτοιμη να ξεστομίσω) «Ακόμη δεν σε έχουμε προσλάβει και με ρωτάς πόσα θα παίρνεις;» Οι ερωτήσεις απανωτές και εγώ σε δίλημμα να αντιδράσω ή όχι. «Τελικά θα μου πεις τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς;» Θέλει να τα ακούσει, λέω. «Εισοδηματίας», απαντώ. «Λυπάμαι πολύ αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχω να κάνω με επαγγελματίες. Και δεν έχω ανάγκη τα 300 σας ευρώ.»Ποιός ο λόγος να μας αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι πρόσληψης από θέση ισχύος; Γιατί ο Έλληνας να ψάχνει αφορμή να υποτιμήσει τον άλλον και να τον ειρωνευτεί; Έτσι, ανανέωσα για έναν άλλο χρόνο τη σύμβαση εργασίας για τις υπηρεσίες που παρέχω στον μπαμπά. Κι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ.
Lina-Pralina

6 σχόλια:

Chrisa είπε...

Το ευχαριστήθηκα που του εξηγήθηκες έτσι, πάντως τουλάχιστον με το πτυχίο θα παίρνεις τα βασικά, δηλαδή 840 ευρώ μικτά...

Ανώνυμος είπε...

exei dikio i lina-pralina...kala ekane....lina eimaste mazi sou....to mpampa k ta matia sou...

Ανώνυμος είπε...

Χρύσα μου,σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο σου.Επειδή το εξακρίβωσα,το συγκεκριμένο κανάλι δεν αναγνωρίζει πτυχία πανεπιστημίου,διπλώματα ξένων γλωσσών ή προϋπηρεσία.Αν γνωριστούμε καλύτερα,θα σου αποκαλύψω κι άλλα που έμαθα off the record(και τη συνέχεια του σίριαλ,αν ενδιαφέρει εσένα ή τη μικρή σου αδερφή).Στέφανε μου, από την άλλη,ο μπαμπάς μου στέλνει τα σέβη του στον δικό σου μπαμπά :)

Ανώνυμος είπε...

Lina-Pralina, an mh ti allo, mesa sto tragelafiko ths ypotheshs, gelasa poly me ton tropo dihghshs ths istorias. Sthn Ellada tou 2007 eiani profanes oti leitourgei o nomos tou 'pes mou th douleia tou mpampa sou na sou pw poios eisai' akoma dystyxws..Mexri pote?

stef είπε...

βασικα λινα...επρεπε να τον ρωτησεις τι δουλεια κανει ο δικος του μπαμπας....

angelos είπε...

vasika lina eprepe na ton steileis sto ... den peirazei, tin epomrni fora(pou euxomai na min uparksei)